Om oss

J.E.M Transport AB är huvudsakligen inriktat på livsmedelstransporter med fordon anpassade för kylda och frysta varor i samma bilar. Vi åtar oss även andra transporter med olika inriktningar, förutom kyl och frysvaror.

Företaget grundades 1987 av Jan Magnusson och var de första 10 åren ett enbilsåkeri med ett fåtal kunder. Det är lokaliserat i Stockholm med huvudsaklig inriktning av transporter i Stor-Stockholm och Mälardalen. 1998 började företaget att utvidgas och har ökar med ca. en bil om året.

Åkeriet består i dagsläget av 15 fordon varav en mindre lastbil, Iveco Daily, 6,5 ton. Antal anställda i företaget är 20 st.

Flexibla lösningar på kundernas villkor

JEM Transport är specialiserade på att erbjuda snabba och flexibla kyl- och frystransporter. Våra moderna fordon är anpassade för kylda och frysta varor i samma bil. När våra kunder behöver andra typer av transporter har vi bilar redo. Vid starten 1987 var vi ett litet familjeföretag. Idag är vi åtta förare med tillsammans drygt 100 års erfarenhet av tempererade transporter.

 ISO och Kunder

Många av våra kunder är ISO-certifierade. Något som bland annat kräver en obruten kylhanteringskedja. Med bilar i olika storlek erbjuder vi flexibla lösningar på kundernas villkor. Vi är ännu inte certifierade enligt ISO 9001 och 14001 men om kravet kommer är vi redo att sätta igång och certifiera oss, fram tills dess försöker vi arbeta enligt ISO kraven. Vi har fasta uppdrag för bland annat Martin Olssonoch Servera RoS. Bland våra uppdragsgivare märks också Enskede bilexpress, ICA mfl.. Du möter våra bilar på gator och vägar i hela Stockholmsregionen och Mälardalen.

Miljö och kvalitet

För att minimera våran påverkan på miljön så skall våra tunga fordon hålla 80km/h då detta reducerar såväl bränsleförbrukning som väg och däckslitage mm.

I samtliga våra fordon sitter fordonsdatorer som registrerar ekonomisk körning men som även möjliggör kommunikation med fordonet samt positionering för att så effektivt som möjligt lägga upp våra transporter. Systemet gör det även möjligt att få temperaturerna i skåpet på fordonen i realtid till datorn på kontoret.


Bara kända ansikten

Våra kunder ska förknippa oss med trygghet och service. Alla som jobbar inom vår bransch vet att det viktigaste är att godset kommer fram i rätt tid och till rätt temperatur. Sedan är det mer mänskliga kvaliteter som gör skillnaden i långa loppet. Vi har vuxit i lagom takt för att förbli ett familjeföretag, med allt vad det innebär av engagemang och omtanke. Våra medarbetare stannar länge hos oss. Våra kunder känner oss och vi känner våra kunder.

På väg för att stanna

Transportbranschen kan vara krävande. Många företag försvinner efter bara några år. JEM Transport har funnits, med samma organisationsnummer i snart tjugo år. Det är också en trygghet för våra kunder. Kyl- och frystransporter regleras av en rad lagar och förordningar. Det är en bransch i ständig utveckling. För att hålla jämna steg med utvecklingen sätter vi oss regelbundet i skolbänken. Som ett led i vår strävan att erbjuda genomtänkt trygghet skall våra nya bilar utrustas med alkolås.
JEM Transport har höga ambitioner. Hur väl vi lyckas kan bara våra kunder avgöra.

Kontakta oss gärna för mer information om hur Vi kan hjälpa Ditt företag!

/Med Vänliga Hälsningar
Jan Magnusson, VD.